Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Érdy Gábor Gerdy

2020.12.15

gerdy-foto.jpgÉrdy Gábor vagyok, alias Gerdy – pályatévesztett sportoló  , ugyanis jelenleg tervezőmérnökként keresem a kenyérre valót.

 

Középiskolás éveim alatt atletizáltam, majd egyetemi éveim alatt fordultam a hosszútávfutás irányába tájfutó és triatlonista baráti körömnek köszönhetően. A futás szeretete megmaradt az egyetemi évek után is, pár kisebb kihagyást nem számítva 35 éve futok versenyszerűen. Ez idő alatt 3-szor elfutottam Bécsből Budapestre (váltóban), jó párszor megkerültem a Balatont (2-3-5 fős váltókban), háromszor álltunk a dobogó legfelső fokán 12 órás váltófutásban, 8-szor teljesítettem a maratont (legjobb 3:29 – Budapest, 1998) és számtalanszor a félmaratont (legjobb 1:26 - Kassa), a „kisebb” versenyekkel pedig Dunát lehetne rekeszteni  . Nincs pontos nyilvántartásom, de a rögzített kilométerekkel már rég megkerültem a Földet.

Még rengeteg tervem van, mind egyesületi téren, mind saját sportolói pályafutásom „bakancslistájaként” (pl. Balaton átúszás, ironman triatlon).

 

Kezdetektől tagja voltam az esztergomi amatőr futóklubnak, mely unszolásomra alakult egyesületté Esztergomi Futóművek ASE néven, melynek jelenleg a vezetője vagyok.

A Dunaparti Futópartik versenysorozat, mely később önálló futamokká alakult - Teliholdfutam, Esztergom Félmaraton – szintén az én fejemből pattant ki. Hála sok-sok klubtársunk lelkes közreműködésének ezek a versenyek évről évre meg is valósultak.

A versenyeken kívül a hétköznapok sem teltek tétlenül: néhány klubtársunknak – köztük Maráz Zsuzsinak is - segítettem felkészülni élete első maratonjára.

Az utóbbi években rendszeresen tartottam résztávos és iramjátékos edzéseket, melyek népszerűek voltak tagjaink és a becsatlakozó „idegenlégiósok” között is.

Úgy gondolom, hogy az elmúlt 35 év alatt szerzett ismereteket, tapasztalatokat hatékonyan tudnám másoknak is átadni. Éljetek vele bátran! 

Érdy Gábor Gerdy

e-mail:

tel.:0036209137189