Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bemelegítő krémekről

2022.03.10

Bemelegítő krémekről:

 

A bemelegítés hatékonyságát fokozhatod (de semmikép sem helyettesítheted) még bemelegítőkrém használatával. Ezek a krémek a bőrre kenve fokozzák a vérbőséget az adott területen, ezáltal hozzájárulnak, hogy az adott terület vérellátása jobb legyen. Ma már vannak kimondottan a futók igényeihez kifejlesztett bemelegítő krémek is.

 

Vannak olyan futók, akiknek már egy kisebb hatóanyagtartalom is intenzív vérbőséget okoz a felkent területen, míg másoknak “erősebb” bemelegítő krémre van szüksége ugyanahhoz a hatáshoz.

 

Hogy számodra mi az, ami a legjobb, azt magadnak kell letesztelni.

 

A bemelegítő krémek intenzitástól függően 30 perctől akár 2 órán keresztül is hathatnak, így az edzés első felében remekül hozzájárulnak ahhoz, hogy az izmaid kellőképpen készen álljanak a feladatokra.

A bemelegítőkrémek természetes anyagokat tartalmaznak, gyömbért, chillit, fahéjat, kámfort, mentolt, szegfűszeget stb..

 

A zselés állagú bemelegítőkrémek előnye, hogy gyorsan beszívódnak, és melegebb vagy hűvös időben komfortosabb a használatuk. A zsíros alapú bemelegítő krémeket hideg időben ajánlják a gyártók, és a zsíros alapúak nagyon jól használhatóak akár egy izomlazító masszázshoz is.

 

Az edzés végén:

Az edzés vége a levezetésről szól, és persze a nyújtásról. Az edzés végével elindul a regenerációs folyamat, aminek a nyújtás csak az első lépése  Ha minden rendben ment az edzésen, megtörtént a nyújtás, és úgy érzed, hogy az izmaid jó állapotban vannak, akkor is érdemes lehet sportolás utáni hűsítő, izomlazító krémet használni. Ezzel elejét veheted az izomláznak, a sajgó-fájó izomérzés kialakulásának,  gyorsabb lesz a regeneráció, kevésbé alakulnak ki izomfeszülések. Mindenképp érdemes természetes összetevőket tartalmazó regeneráló krémeket választani. Természetes összetevők ezekben a krémekben általában a következők: mentol, rozmaring, árnika, eukaliptusz, feketenadálytő, citrom, tigrisfű. Vannak olyan krémek, melyek szinte azonnal hatnak és rövidebb ideig fejtik ki hatásukat, míg másokat naponta többször is lehet alkalmazni és elhúzódó a hatásuk.