Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Talpmasszázs

2022.01.10

Több kutatás is bizonyította, hogy egy 15perces láb- és talpmasszázsnak milyen kedvező hatásai vannak az egészségünkre.

  • fokozza a vérkeringést
  • ellazít
  • segít beindítani a szervezetünk öngyógyító folyamatait!
  • csökkenthetjük a veseproblémák, a magas vérnyomás vagy éppen
  • a visszerek kialakulásának rizikóját
  • javíthatja a hangulatunkat
  • csökkenti a stresszt

 

A talp- és lábmasszázs rendkívül relaxáló hatású, és ezt kihasználhatjuk egy-egy nehéz, stresszes nap után. A lábmasszázs hatására ugyanis sokkal jobb, pihentetőbb lesz az alvásunk.

Azoknak is érdemes rendszeresen masszírozni a lábukat (különösen a talp középső részét), akik hátfájással küzdenek, azok a reflexológiai pontok ugyanis, melyek ezen a területen találhatóak, a krónikus hátfájást is képesek csökkenteni.


 

Hogyan masszírozzuk meg otthon a lábainkat?

Egy nagyobb edényt töltsünk meg meleg vízzel, és adjunk a vízhez 5 cseppet a kedvenc illóolajunkból (a levendula, a kamilla vagy a rozmaring különösen előnyös lehet). Áztassuk ebben a lábainkat nagyjából 15 percig, majd óvatosan szárítgassuk meg a lábainkat. Üljünk egy kényelmes székre, tegyük a jobb lábunkat a bal térdünkre, és egy kevés, felmelegített masszázsolajjal (olíva-, búzacsíra- vagy kókuszolajjal) masszírozzuk át a lábainkat. Ne csak az ujjainkat használjuk, hanem a kezünk oldalát vagy az ökölbe szorított kezünket is! A lábujjainkat se hagyjuk ki: óvatosan húzogassuk meg, gyúrjuk át és hajlítgassuk meg őket! Ismételjük meg a bal lábunkkal is.

Természetesen, mielőtt belekezdünk a lábunk otthoni masszírozásába, kérjük ki az orvosunk véleményét.

Az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb módja a reflexológia áldásos hatásainak kihasználására, ha egy rücskös felületű, "szúrós" labdát görgetünk át a talpunkkal.

Ez nemcsak a reflexológiai pontokat stimulálhatja, de a hagyományos masszázsra is hasonlíthat, kilazíthatja az izmokat, jót tehet a kötőszöveteknek. Ilyen labdát ráadásul néhány száz forintért megvásárolhatunk, és bárhová, akár a munkahelyünkre is magunkkal vihetjük.


Amúgy egy teniszlabda is elegendő lehet....

 

Forrás:
www.hazipatika.com