Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fermentált élelmiszerek

2022.01.21

Fermentált élelmiszerek:fermentalt-elelmiszerek.jpg

·        Az erjesztés egy természetes folyamat, amely során egy anyagot kémiailag lebontanak a környezetében lévő természetes baktériumok, élesztőgombák vagy mikroorganizmusok.

·        Az erjesztés elősegíti a hasznos baktériumok szaporodását, ami végső soron átalakítja a termék ízét és növeli eltarthatóságát. Évszázadok óta az élelmiszerek tartósításának egyik módja.

 

A fermentált termékek fogyasztásához számtalan egészségügyi előny társul:

-        csökkenteni a vérnyomást,

-        csökkenti a koleszterinszintet,

-        enyhítheti a gyomorpanaszokat és a

-        enyhíti laktózérzékenyeknél a hasmenést.

-        segíthetnek a májzsugor (májdegeneráció), a hasmenés és a gyulladás megelőzésében.

 

Forrás:

 https://sportorvos.hu/fermentalt-elelmiszerek-sporttaplalkozasban/