Fermentált élelmiszerek
Fermentált élelmiszerek:
· Az erjesztés egy természetes folyamat, amely során egy anyagot kémiailag lebontanak a környezetében lévő természetes baktériumok, élesztőgombák vagy mikroorganizmusok.
· Az erjesztés elősegíti a hasznos baktériumok szaporodását, ami végső soron átalakítja a termék ízét és növeli eltarthatóságát. Évszázadok óta az élelmiszerek tartósításának egyik módja.
A fermentált termékek fogyasztásához számtalan egészségügyi előny társul:
- csökkenteni a vérnyomást,
- csökkenti a koleszterinszintet,
- enyhítheti a gyomorpanaszokat és a
- enyhíti laktózérzékenyeknél a hasmenést.
- segíthetnek a májzsugor (májdegeneráció), a hasmenés és a gyulladás megelőzésében.
Forrás:
https://sportorvos.hu/fermentalt-elelmiszerek-sporttaplalkozasban/