Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


10 indok, amiért érdemes futni

2020.01.04

512px-ios_10_logo.svg.png10 indok, amiért érdemes futni:

 

1.Pozitív hozzáállás...

 

A futás néhány perc múlva felszabadítja a boldogsághormonokat. Ez egyfajta boldogság és a jólét érzést okoz, ami kitart a futás után is. A problémák, a mindennapi stressz és az egyéb gondok jobban kezelhetőek.

 

2. Ég a zsír!

 

A futás felgyorsítja az anyagcserét. Attól függően, hogy mennyire intenzív a futás, egy órán belül 500 és 1000 kcal között éghet el. A futás az első számú zsírgyilkos, mivel az izmok 90% -át megmozgatja, aminek hatására végül sokkal több súly veszíthető, mint más sportoknál.

 

3. Mindenki számára elérhető

 

A futáshoz nincs szükség speciális tudásra, a normál motoros készségek elegendőek a kocogáshoz. Mindössze egy pár futócipő, futó naci és futópóló szükséges hozzá; no jó, télen egy picit azért érdemes jobban felöltözni

 

4.Nem csak a húszéveseké a világ…

 

A futás nem ismer a korhatárokat! Nemrégiben egy 92 éves nő az Egyesült Államokban sikeresen befejezte a maratont. Alig találsz ilyesmit más sportágban. Még a kezdő életkor is másodlagos a futásnál: függetlenül attól, hogy 18 éves vagy 70 éves az ember - soha nem késő, hogy elkezdjük ezt a csodálatos sportot.

 

5. A csontok erősebbek lesznek.

 

A csontsűrűség az életkorral együtt csökken, ami végső soron csontbetegséghez vezethet. A rendszeres futás megállíthatja ezeket a degeneratív változásokat, vagy akár 40 százalékkal is csökkentheti a betegség kockázatát.

 

6. Szép álmokat…

 

A futók jobban alszanak és ritkán szenvednek álmatlanságtól. Átlagosan a futók egy óránál hosszabb ideig alszanak, mint a nem futók, és gyorsabban elalszanak.

 

7. Nincs rossz idő, csak nem megfelelő ruházat!

 

Ez a mondás a futókra is vonatkozik. Futáskor az időjárás nem akadály, csak olyan speciális ruházatra van szükség, amely melegen és szárazon tarja a futót.

 

 8.Kreatívabb leszel:):)

 

Kocogáskor az emberi agynak sokkal jobb az oxigén ellátása. Egy futó agysejtjei több, mint 25%-kal több oxigént kapnak, mint egy nem futóè. Ez növeli a kreatív gondolkodást.

 

9.Betegség, az mi?

 

Azok, akik rendszeresen körözgetnekJ, ritkábban látogatják meg az orvost, mert az immunrendszerük egyre erősebb. Az egészséges immunrendszer pedig sokkal hatékonyabban küzd a fertőzések ellen.

 

10. Még ennél is jobban szeretnél kinézni, fuss!

 

A futás a legjobb természetes fiatalítókúra. A rendszeres futás során állandó „izomfeszülés” áll fenn, és emiatt a bőr és izmok feszesebbek és fiatalabbnak tűnnek. Erősebb és mozgékonyabb leszel.