Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kalandos csapatépítések

2020.02.16

harskuti-barangolasok1.jpg

 

harskuti-barangolasok2.jpg

 

    Hárskúti Barangolások: ………………………….szekció

Legyen a Művelődési ház a hátatok mögött, majd induljatok el jobbra és haladjatok végig a piros jel mentén. 270méter után az út jobb oldalán találsz egy nagy szürke áramszekrényt, rajta egy 5jegyű számmal. Ha a számok közé matematikai műveletek jeleit teszitek kijön a, hogy hány éve van Magyarországon a Provident!. Mik ezek a jelek és mi a szám? (1)

Extra rövid séta után – figyeljetek, nehogy túlgyorsuljatokJ - elérkeztek a falu határában lévő temetőhöz. Itt a bejáraton egyetlen kőtábla jelzi egy mesterember nevét. Ki Ő? (2)

A falu zárótáblájánál készíts egy „szelfit”, úgy hogy Mindenki rajta legyen a képen, sőt a tábla isJ (3)

A tábla előtt forduljatok jobbra és haladjatok a széles dózerúton. Elhaladtok egy nagy faragás mellett, ez legyen a jobb oldalatokonJ A farakáson találtok egy számozott fát, ezen kincs sejlik felJ (4) Az út bal oldalán elindul egy drótkerítés, majd a túra 800. méterében véget ér. Ahol a kerítés megszűnik, találtok egy magányos fát, melynek töve titkot rejt (5) Hozzátok magatokkal! Hamarosan felbukkan egy Tréner, aki feladattal lát el Benneteket. (5) Ez a feladat extra pontszámmal bír!

Ha végeztetek haladjatok tovább füves terepen, majd 300m múlva egy pompás rétre értek az Esztergáli forráshoz, ahol egy újabb Tréneri feladattal örvendeztetünk meg Benneteket, extra pontokért. (7)

Hátra arc Jés egy újabb huncut feladatért battyogjatok vissza az előző Tréner KollégáhozJ (8) ugye nem lepődtök meg, hogy ez is extra pontszámos feladatJ

Ha végeztetek induljatok el a dózerúton, de ne arra amerről jöttetek! Az út bal oldalán egy kerítés fog elindulni, majd a „fák alagútja” alatt a kerítés tövében egy újabb kincset találtok (9). Hozzátok magatokkal!

Egy kis kaptató után már látjátok a falu újépítésű házait, itt forduljatok jobbra, és a rövidesen balra láttok egy tehenészetet. Számoljátok meg hány jószágot láttok! És készüljön egy „szelfi” is! (10) Haladjatok tovább, hamarosan már betont koptat a lábatokJ Nemsokára kiértek a Kossuth utcára és feltűnik a Hársfa söröző. Készítsetek egy szelfit az udvaron található, „paraszti kor autócsodájával”. (11) Figyelem a söröző eladó! Milyen telefonszámon kell érdeklődni? (12)

Nemsokára feltűnik a falu temploma, itt azt is megtudhatjátok, mikor indul a legfrissebb busz Veszprémbe? (13) A közelben egy fatáblán megtudjátok mi a falu testvérvárosa. (14)

A tábla további hasznos infókat tartalmaz, amire szükséged lehet. „Memorizáljátok” a tartalmát!

Rövidesen egy kerekeskút után egy vendégházzal szemben megtaláljátok a Mosoly utcát, itt készüljön az utolsó „szelfi”, de széles legyen ám a mosoly, mint az ügyfeleknélJ (15)

Egy éles jobbkanyart jelző táblánál, lassítsatok hisz a tábla is ezt jelzi, légy résen, hisz megtudhatod milyen messze van Győr és Zirc………………………(16)A kanyar után már felsejlik a cél, ahol egy utolsó feladat vár Rátok!

Az elkészült „szelfiket”juttasd el Szerinek! Ezért újabb kincset kaptokJ (+1)