Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Otthoni erősítések 2.rész

2020.03.18

A második videó is nagyon egyszerű és mindenki által ismert gyakorlatokat tartalmaz:

 

 

Arra gondoltam, hogy készítek egy-két erősítő videót, amelyet Bárki-bármikor csinálhat, akár otthon is, ha van 20-30 perce. Természetesen ezek rövid videók lesznek, de szeretném bemutatni, hogy otthon is milyen változatosan lehet erősíteniJ

Néhány fontos szabályt szeretnék betartani:

 1. olyan gyakorlatokat mutatnék, melyeknek nincs, vagy minimális az eszközigénye!

+1 a mennyiséget mindig a teljesen kezdőkre számolom

+2 minden esetben melegíts be!

https://www.rnc.hu/cikkek/minden--ami-futas/7.-bemelegites.html

 

A második videó is nagyon egyszerű és mindenki által ismert gyakorlatokat tartalmaz:

 

 • Kitörés:
  • Lábfejek egymás mellett, lábujjak előre néznek. Lépj egy nagyot előre, vállak előre néznek, ahogy a lábujjak is és sarokkal érkezz a talajra a kilépő lábbal. Akkorát lépj előre, hogy mindkét térdednél derékszög legyen. A hátul maradó láb térde érintse a talajt. A törzsed függőlegesen mozduljon lefele, ne dőlj előre és ne homorítsd a hátadat! Ezután az izmok megfeszítésével lépj vissza a kezdő pozícióba, vagy sétálós kitörés esetén lépj tovább a másik lábaddal úgy, hogy kövesd a gyakorlatot a kettes ponttól (kezdőként zárd a lábakat az egyes kilépések előtt, haladóként ez nem szükséges a sétálós kitörésnél, vagyis egyből léphetsz tovább előre)

 

 • 4ütemű fekvőtámasz:
  • leguggolsz, fekvőtámaszba ugrasz, (karhajlítást végzel,) (kinyomod magad fekvőtámaszba,) vissza ugrasz guggolásba, felugrasz (tapssal a fejed felett).

 

 • guggolás:
  • hajlítsd be a térdeidet úgy, mintha épp leülni készülnél egy székre. Ne emeld meg a sarkad, a hátad tartsd egyenesen, a két lábad legyen vállszélességre egymástól, a térd pedig mindig maradjon egy vonalban a bokával.

 

 • „vádlizás” a lépcsőn
  • Állj lépcső, vagy bármilyen emelvény szélére, engedd le a sarkad és kapaszkodj! Emelkedj lábujjhegyre, majd lassan engedd le a sarkad! Figyelj, hogy a sarkad vízsszintes helyzet alá kerüljön!